Štovana redakcijo Večernjeg lista dugogodišnji sam pretplatnik VL ,redovno čitam i sa nekim sam novinarima i kolumnistima i njihovim člancima zadovoljna ,a sa nekima nisam. Shvaćam da u demokratskom i pluralnom društvu svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, međutim kolumna Branimira Pofuka u Obzoru od 3.lipnja 2017. je doista neprimjerena ,blago rečeno.!

Poznato mi je mišljenje Branimira Pofuka kroz njegove kolumne u VL,ali ovaj naslov me doista zabezeknuo.

Ne može ugroziti opstojnost jednog naroda niti jedan umjetnik,niti jedan pjevač. Da mjerilo kulture i opstojnosti hrvatskog naroda ,ovisi o jednom Šerbedžiji je doista  nebuloza. Može Branimir Pofk obožavati Šerbedžiju i ne cjeniti Thompsona ,to je njegova privatna stvar,ali ne može nikako postaviti Šerbedžiju kao mjerilo opstojnosti hrvatskog naroda .A usput rečeno Šerbedžija i nije pripadnik hrvatskog naroda ,a Pofuk ga natura čitateljima kao vertikalu po kojoj se mjeri kultura i opstojnost hrvatskog naroda .

Što je previše ,je previše i od Pofuka..

Doslovno nebulozno! I kada se uzme u obzir sloboda govora previše je !

Takvo ponižavanje hrvatskog naroda i uzdizanje na piedestal jednog umjetnika ,kojemu ne osporavam njegovo umjetničko postignuće, je neprimjereno za vaš list.. Ne samo ponižavanje hrvatskog naroda ,nego i vrijeđanje zdrave pameti!

Kao pretplatnik ,kao čitatelj i kao Hrvatica osjećam se ponižena. i duboko povrijeđena ovakvim člankom.

Branimir Pofuk je poznat po svojim antihrvatskim stavovima ,ali da će Večernji list stati iza njih stvarno nisam očekivala. Stoga očekujem ispriku cjelom hrvatskom narodu i nama pretplatnicima i čitateljima.
Srdačan pozdrav!
Lili Bencik/ Hrvatsko nebo
Facebook Comments Box