akademici-biskupi-i-profesori-od-kolinde-traze-da-za-dom-spremni-postane-sluzbeni-pozdrav-hv-a_74063654

“Za dom” – stari hrvatski usklik koji se prvi put spominje 1684. godine u spjevu, Odiljenje sigetsko, a kojega je napisao Pavao Ritter Vitezović, dovoljno je star da se nikako ne može povezivati sa NDH, koja je stjecajem okolnosti bila na gubitničkoj strani i tako, iako je tisuću puta bila manje zločinačka od Jugoslavije, proglašena zločinačkom.

Ban Josip Jelačić uzvikivao je “Za dom”, vojska je odgovarala “Spremni umrijeti”.

“Za dom i za poglavnika spremni” – koristilo se kao pozdrav za vrijeme NDH.

Za vrijeme Domovinskog rata i herojskog otpora fašističko nacističkoj poremećenoj velikosrpskoj okupaciji hrabri i časni heroji HOS-a koristili su pozdrav “Za dom spremni”.

Jedini mogući i ispravan zaključak: pozdrav “Za dom spremni” Proširena je varijanta pozdrava “Za dom” i skraćena varijanta pozdrava “Za dom, spremni umrijeti”

U NDH su se također koristili ovi stari i prastari pozdravi ili usklici, koji svakako prethode kronološki pozdravu u NDH, sa dodatkom “za poglavnika”, bez “umrijeti”.

Dakle, sasvim je dovoljno dokazano da usklik doista nije izmišljen niti je patentiran kao izum za vrijeme NDH.

No naravno, i dalje se u maniri odricanja prava svakoj državi Hrvatskoj da sama o sebi odlučuje (i da postoji) nacionalistički i nacistički nastrojeni neprijatelji Hrvatske i Hrvata upinju dokazati da Hrvati nemaju pravo na svoj prastari poklik, jer ih podsjeća da država Hrvatska postoji, a i smeta ih jedinstvo hrvatskoga naroda koji je doista spreman umrijeti za svoju državu, što automatizmom znači propast njihovih snova o okupaciji i vladavini nad prelijepom našom domovinom.

Na isti način nasrću na stari hrvatski grb sa prvim bijelim poljem iako ima jako puno starih grbova sa prvim bjelim poljem davno prije NDH, primjerice ovaj grb kraljevine Hrvatske iz 1495 nalazi se u Innsbrucku.

imagde
No to ne umiruje velikosrpske nacionaliste, naciste i jugoslavenske fašiste da i dalje kao zombiji nasrću na svaki spomen hrvatske povijesti.

Isti slučaj je bio i sa kunom, no u međuvremenu su se privikli na kune i vole ih kao rođene, mada su, iskreno, jedino one izvorno ustaški proizvod, no to ih više ne sekira i to je je jedino ustaško što vole. Zanimljivo, a meni simpatično, ali da se mene pita ja bih njima davao više grbova i pokliča “Za dom spremni”, a manje ustaških kuna, no ne pita me se.

Ono što je zanimljivo kod velikosrpskih i jugoslavenskih nacionalista, nacista i fašista je neshvatljiva intelektualna podkapacitiranost, odnosno mentalna ograničenost, retardiranost, u konačnici. To se očituje na nevjerojatne načine.

Primjerice, svojevremeno su organizatori Univerzijade u Zagrebu imali strašnih problema sa slovom U koje je znak Univerzijade, pa su morali izmišljati nova slova ili znakove, a U je slovo kao slovo nastalo davnih i zaboravljenih dana, što inače zna i svako dijete u osnovnoj školi, no ne znaju velikosrpsko-jugoslavenski nacisti i fašisti, pa se onda zdušno bore protiv slova U kao “vekovnog neprijatelja vascelog srpstva i jugoslavenstva”. I tako prolaze dani, godine, desetljeća i stoljeća u borbi sa ludom i bolesnom braćom velikosrpsko-jugoslavensko-nacističko-fašističkom.

Istovremeno imamo primjer Njemačke himne Das Lied der Deutschen koja je bila i prije Hitlera himna, i za vrijeme Hitlera, i poslije Hitlera, sa malim izmjenama onih dodataka koji su za vrijeme Hitlera ubačeni. Isto kao i slučaj prastarog hrvatskog “Za dom spremni!”

Druga je tema odakle pravo jugoslavensko-velikosrpskim nacistima i fašistima nasrćati na sve hrvatsko i petljati se doslovno u svaki segment naših života, dok istovremeno rehabilitiraju nacističko fašističko četnički pokret ili jugoslavenski Titov nacizam i fašizam najstrašnijeg i najsmrtonosnijeg terora u povijesti Balkana.

Samo za usporedbu, Mussolini je bio deklarirani fašist i pobio je oko 250 000 ljudi, Tito je bio tobože antifašist pobio je prema domaćim izvorima oko 570 000 političkih protivnika, prema stranima skoro 2 milijuna, na neusporedivo manjem prostoru i na nekoliko puta manje stanovnika, pametnome dovoljno.

“U boj u boj! “Za narod svoj!”

“Za dom!”

“Za dom!” “Spremni umrijeti!”

“Za dom spremni”

Molim ako netko tko ima pristup do predsjednice Grabar Kitarović da joj preporuči da pročita ovaj tekst i da jednom zauvijek prestane nasjedati na velikosrpskojugofašističku propagandu.

Facebook Comments Box