Faktograf provocira i provodi najgoru i najpokvareniju cenzuru na internetu i onda se čudi napadu na svoju novinarku.

 

Da se razumijemo fizički napad na bilo koga je nedopustiv, pa tako i na sve sudionike u medijima; novinare, snimatelje, fotografe i ostale suradnike.

I sama sam bila meta napada i prijetnji smrću i suosjećam sa napadnutom novinarkom.

Međutim tko god se  izloži javnosti treba biti svjestan da će biti i ljudi koji ne odobravaju njegov rad, a pogotovo Faktograf, koji se svojom pokvarenom i neprofesionalnom uređivačkom politikom i cenzurom zamjerio mnogima.

Sa svih strana pljušte osude napada na novinarku Melitu Vrsaljko i hvalospjevi za njen rad, što je i razumljivo, jer je fizički napad nedopustiv način rješavanja sukoba i prijepora.

Faktograf je odmah to iskoristio i alarmirao sve međunarodne organizacije, medijski mu je to došlo kao naručeno. HND čak taj napad proglašava pokušajem ubojstva!

Međutim medalja ima i drugu stranu!

Opet ponavljam, metode kojima se služe faktografovi  novinari izazivaju veliko nezadovoljstvo kod svih korisnika društvene mreže Facebook.

Neobjašnjiva cenzura, brisanje objava i nakon više godina, ograničenja, blokade , kršenja njihovih pravila, koje nitko nije vidio pa i bez objašnjenja ili tipa „ nema konteksta,“  je naprosto suludo, izvan svakog normalnog poimanja. To je diktatura i kaos na FB.

Sa FB nema dvosmjerne komunikacije! Na opcijama  koje nude za žalbu ne može se objasniti, a u pravilu ni nema odgovora ili se žalba ne uvaži!

I kada se pozovemo na Deklaraciju UN o ljudskim pravima

Članak 19.Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i  širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice. ( NN 12/2009 ) , FB pravila jača su od Deklaracije UN, jer je to privatna tvrtka!? Zar su privatne tvrtke izvan UN-ovih ljudskih prava? Zar za njih ne vrijede nikakvi ljudski zakoni!?

I sama Melita Vrsaljko koliko god je hvale nije baš tako moralno i etički za pohvalu.

Baš suprotno! Kako pratim Faktograf i njihovu spregu sa SNV-ovim Novostima i nesklonost prema svim hrvatskim portalima, blokade računa, maltretiranje hrvatskih portala, sjetila sam se da je baš Melita Vrsaljko postupila krajnje podmuklo i neprofesionalno u slučaju portala EPOHA.

Ta ista nagrađivana i pohvaljivana Melita Vrsaljko upućivala je bez znanja Epoha -portala  mailove njihovim suradnicima, da sa njima prekinu suradnju.

Slučaj je prijavljen i HND-u, a o ishodu prijave nemam saznanja.

https://epoha.com.hr/2022/04/10/gospodo-iz-faktografa-hvala-vam-na-vasoj-podrsci-pravi-ste/

I još šalje požurnicu!

Faktograf te ovlasti miješanja u uređivačku politiku, nema! Pisati nekome da ne surađuje sa Epohom je direktno ulaženje u rad portala. To je krajnje nekorektno.

Krajnje neljudski pokazala se i prema djeci, slijedeći rodnu ideologiju i slijepu poslušnost COVID represiji.

https://youtu.be/Sh2n92ZJY-4

Ovaj video posvećen djeci, cenzurirala je Melita Vrsaljko i ograničila mu  doseg na Facebooku.

Video u kojem svećenici navode da  djeca ne smiju biti predmet nikakvog eksperimenta, prisile, zastrašivanja. Djeca zaslužuju samo najsigurnije i posve provjereno! Ona ne smiju biti žrtva eksperimentalnog cjepiva za koje NITKO ne preuzima odgovornost! Djeca ne smiju biti žrtva retorike zastrašivanja!

Cjepivo nije eksperimentalno tvrdi Faktograf, već je uvjetno pušteno u masovnu upotrebu. Koje li razlike, kada to cjepivo nije prošlo redovan vremenski rok kliničkog testiranja, nego se ono vrši paralelno sa uporabom. Znači testiranje se vrši u isto vrijeme dok se djeca cijepe!? E pa krasno djeca im služe kao pokusni kunići, upravo su to naglasili i svećenici. Nevjerojatna medijska manipulacija da bi se jedna dobronamjerna inicijativa optužila,  obezvrijedila i maknula iz javnog prostora.

Podsjećam na riječi prof.dr.sc. Alemke Markotić koje je izjavila u emisiji na Laudato TV da se cjepiva još testiraju:

“Na nečijoj djeci ćemo cjepiva morati testirati, dosad se to radilo na siromašnoj djeci. Dakle sada se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj  djeci , a ne samo na afričkoj i azijskoj djeci“

Tek toliko da se otkriju uzročno-posljedične veze u kojima je sadašnja žrtva nasilja činila nasilje nad drugima. Jer nasilje je nasilje u bilo kojem obliku, pa bilo ono fizičko ili psihičko i ostavlja posljedice!

Faktograf čini nasilje nad slobodom mišljenje, nad neistomišljenicima, nad Katoličkom crkvom, nad kako piše Sanja Despot, urednica i novinarka Faktografa klerikalnom desnicom. Faktograf je zašao iz  okvire koji su mu  propisani, jer  kada se nekome da moć nad drugima,  izgubi pristup realnosti. Moć ga obuzme i onda se događaju  ovakvi izgredi.

I događati će se, jer su se Faktografovi novinari  postavili nekorektno, bahato i neprofesionalno prema ostalom korisnicima Facebooka, i to  će im se vratiti!

Lili Benčik/bloghrvatskonebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)