Druže Habulin i druže Milošević vaša proslava direktno je i alarmantno podrivanje temelja države Hrvatske, jer je hrvatski narod 1991. ustao da se zaštiti i sačuva goli život od JNA i velikosrpske agresije i pobijedio je u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.)

Hrvatski je narod 1991. razoružan od strane JNA, ustao i hrvatski su branitelji sa  krunicom oko vrata i  Za dom spremni  otišli  braniti svoj dom i svoju domovinu, bez odora, bez naoružanja, samo s onim naoružanjem što su si privatno kupili !

Taj ustanak, koji vi obilježavate, povijesna je krivotvorina i laž  još iz doba jugo- komunističke Jugoslavije!

Savka Dapčević Kučar je još 1971, zapisala nakon povratka iz Srba da je to velikosrpski četnički dernek „„Tu nije bilo bitno pokazati tko su Srbi u Hrvatskoj, nego i organizirano prikazati i dokazati da je tu srpska Hrvatska…“

Nije točno da su srpski i hrvatski narod bili zajedno u toj borbi, srpska laž i manipulacija.

  1. srpnja 1941. su oružane partizansko – četničke horde podržane od talijanskih postrojbi upale u hrvatska i muslimanska sela u okolici Srba, izvršili neviđeni pokolj i to nazivaju antifašističkom borbom protiv NDH!?

Hrvati katolici iz Drvara i Petrovca bili su dan prije, 26. srpnja, na blagdan svete Ane, na hodočašću u Kninu. Sljedeći dan, 27. srpnja, na povratku iz Knina, dočeli su vlak četnici iz Srba i pobili sve hodočasnike Hrvate katolike, njih oko 300, među njima i žene i djecu,  a  njihovog pratitelja svećenika Jurja Gospodnetića mrcvarili i živoga pekli na ražnju!? Koje je to neviđeno barbarstvo!

Zločini su nastavljeni i sljedećih dana pa su već 28. srpnja u obližnjem selu Brotnju, između 44 stanovnika sela, ubili njih 37. Sljedeća dva dana u selima Rudopolju i Mazinu zaklali su 24 mještanina, među njima 7 žena i nekoliko djece. U Krnjeuši su 9. i 10. kolovoza ubili 219 mještana Hrvata, među njima gotovo pedesetero djece do 12 godina. Borićevac  su opljačkali  i spalili  sve kuće i crkvu, pritom su pobili sve Hrvate ,  ekshumirane su 24 žrtve od kojih je najmlađa Jakov, a najstarija Boja Ivezić. Jakov je imao tri godine, a Boja 79.

Borićevac su ne  samo spalili i žitelje pobili,  nego su jugo-vladajući zabranili povratak  Hrvatima na svoja ognjišta i svoju djedovinu  do dana  današnjega.

Vi te pokolje slavite i to plaća država Hrvatska kao kulturnu manifestaciju srpske nacionalne manjine. Dobili ste 11 000 eura za proslaviti četničko orgijanje!

“Radi borbe ustanika, Hrvatska je bila na pravoj strani povijesti na kraju 2. svjetskog rata, ZAVNOH i antifašizam su ugrađeni u Ustav zahvaljujući ustanicima i njihovoj borbi”, rekao je Milošević

Reče dalje u Banskom Grabovcu mlađahni, nadobudni političar Boris Milošević, kojemu svakako treba više i bolje poznavanje povijesnih činjenica;

“Domaći fašisti su bili ustaše koji su otvarali logore za domaće stanovništvo. Ubijali su i terorizirali domaće stanovništvo, te ih nikakva revizija povijesti ne može oprati od počinjenih zločina i činjenice da su bili ratni saveznici fašizmu”, rekao je saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević, te naglasio da, kada se govori o hrvatskom antifašizmu i hrvatskim partizanima, nema hrvatskog antifašizma bez Srba u Hrvatskoj.

Nema Srba antifašista! Srbi su po razmišljanju i opredjeljenju svetosavski velikosrbi i četnici. Čast malobrojnima koji su se u Domovinskom ratu borili za Hrvatsku koju smatraju svojom domovinom!

Ti ustaški zločini su kažnjeni i nema revizije povijesti kada se radi o partizanskim zločinima , već je to istina. Kod prvog počinjenog zločina komunisti-partizani izjednačili su se sa fašistima i nacistima. Zločin je zločin ma tko ga počinio i u ime koje ideologije ga počinio. Druže Miloševiću izvolite pročitati Rezoluciju EU Parlamenta od 19.9 2019 i ne obmanjujte javnost.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Kažnjeni  su zločini ustaša i četnika da vas malo podsjetim, da za zločine komunizma nitko nije kažnjen, jer to u Jugoslaviji naprosto nije bilo moguće.

Brojna su bila suđenja od 1945-1948, koja su bila pretvorena u montirane sudske procese, farse, potkrijepljene iznuđenim priznanjima optuženika. Takozvani veliki sudski procesi vođeni su i postavljeni bez mogućnosti  efikasne procesne obrane optuženika. Posebno onih iz državnog sustava NDH, iz redova pristaša HSS-a i redova katoličkoga svećenstva. Mnogi od njih au bili  optuženi , pogubljeni i podvrgnuti kazni u montiranim sudskim procesima.

Suđenja za ratne zločine u Jugoslaviji vođena su pred vojnim i redovnim civilnim pravosudnim tijelima prema Uredbi o vojnim sudovima i ustrojstvu i nadležnosti vojnih sudova od 24. svibnja 1944.godine i Zakonu o zločinima protiv naroda i države od 15. kolovoza 1945. godine., s izmjenama, 16. srpnja 1946.godine preimenovan u Zakon o zločinima protiv naroda.

U devet suđenja glavnim domaćim ratnim zločincima, suradnicima okupatora i njihovim pomagačima – četvorici u Beogradu i Zagrebu i jednom u Ljubljani – od 275 optuženih, 201 je osuđen na smrt, 2 na doživotni zatvor i 68 na vremenske kazne s prisilnim rada, a 4 su optuženika oslobođena.

Vojni sudovi su od 1945.-1949. godine, za ratne zločine osudili  1.392 njemačka ratna zarobljenika. Sudilo im je vijeće Vojnog suda u Beogradu za sudjelovanje  u strijeljanju i ubijanju civila, zarobljenih partizana, bolesnika i ranjenika. Pravomoćno su osuđena 922 optuženika – preko 40 ih je pogubljeno, 52 su smrtne kazne promijenjene u razne druge kazne,  a ostali su pušteni na slobodu.

U još tri velika beogradska suđenja ratnim zločincima iz redova okupatora, 26 optuženih, među kojima i general-pukovnik Alexander Lehr, 21 je osuđen na smrt, 4 na kaznu zatvora s prisilnim radom, a jedan njemački časnik pušten je na slobodu.

Jugoslavenski sudovi osudili su oko 2.000 ratnih zločinaca,

https://www.protivzaborava.com/wallpaper/sudenja-za-ratne-zlocine-i-kolaboraciju-u-drugom-svetskom-ratu-u-jugoslaviji/

  • Beogradski proces, bilo je suđenje skupini kolaboracionista za veleizdaju i ratne zločine. Sudilo se skupini od 24 optuženika iz redova četnika, vlade u egzilu i vlade Nedićeva režima.

https://hrcak.srce.hr/file/307891

  • Suđenje Filipovic-Majstorović Miroslava i družine, šestorica su osuđena na smrt vješanjem i trajan gubitak građanske časti i konfiskaciju imovine , a 43 njih na kaznu smrti strijeljanjem, trajan gubitak građanske časti i konfiskaciju imovine

https://dokumen.tips/reader/f/presuda-vojnog-suda-komande-grada-zagreba-miroslavu-filipovicu-

  • Suđenje visokim hrvatskim časnicima u svibnju 1945.godine u Beogradu

https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-povijest/ustaski_pukovnik_na_jugoslavenskoj_postanskoj_marki-1311979 – vojnapovijest.vecernji.hr

Suđenje 35-torici visokih časnika HOS-a započelo je pred Vojnim vijećem Vrhovnog suda Demokratske Federativne Jugoslavije 13. rujna 1945.godine i trajalo je do 22. rujna iste godine. Ovako neobično dugo suđenje od devet dana (nedjelja je neradna) vrlo je neuobičajeno za komunistička suđenja neposredno nakon rata. Razlog tomu bio je što su optuženi bili bivši pripadnici vojske Kraljevine Jugoslavije, koji su prešli u službu novonastale NDH. Zbog toga je većina, optuživana za izdaju „otadžbine“. Predsjednik sudskog vijeća bio je pukovnik dr. Josip Hrnčević, dok je tužbu zastupao potpukovnik Josif Malović. Sam tijek suđenja bio je čista farsa.

  • Treća grupa suđenja visokim dužnosnicima NDH

https://hrcak.srce.hr/file/312709

  • Jugoslavenska tajna služba ubijala je i izvan granica Jugoslavije. 78 je ubijeno ili nestalo, a 24 je preživjelo atentat. Zadnji je ubijen 1989.godine.

https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/tocan-popis-likvidiranih-nestalih-hrvata-u-svijetu-mogu-li-perkovic-mustac-objasniti-ovo-797855/

  • Suđenje Perković-Mustač u Njemačkoj očiti je dokaz nespremnosti osude komunističkih zločina, jer su na vlasti djeca i unuci jugo-komunista. Perković i Mustač tako su prvi i jedini osuđeni za zločine počinjene u ime komunističke jugo-ideologije.

Upravo ste vi druže Miloševiću zoran primjer djece i unuka komunizma.

https://domoljubni.hr/zasto-za-zlocine-komunizma-nitko-nije-kaznjen-i-danas-traze-zabranu-i-kaznjavanje-svih-simbola-zlocinackih-rezima-samo-ne-komunizma-2-dio/

ZAVNOH je samo u povijesnoj preambuli Ustava, kao i Kraljevstvo Hrvata uspostavljeno u X. stoljeću, pa Hrvatska nije Kraljevina. A antifašizma u Ustavu RH NEMA ,  to su vaše floskule, već se Hrvatska po Ustavu definira kao ;

„Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje.“

“Današnja Europa i Hrvatska utemeljene su na vrijednostima antifašizma i pobjedi antifašističke koalicije u Drugom svjetskom ratu. Iako, svjedoci smo potpune razgradnje spomenutih vrijednosti na praktično cijelom europskom prostoru, a o razlozima zašto je to tako mogli bismo ispisati čitave studije”, rekao je predsjednik SABA-e Franjo Habulin na komemoraciji.

Pogrešno druže Habulin, pogrešno jer komunistički antifašizam se pretvorio u diktaturu i fašizam. I nema tih vrijednosti koje bi opravdale zločine počinjene „ u ime naroda“ U ime naroda ubijati vlastiti narod! I zato nema antifašizma u Ustavu RH, nego demokracija i poštivanje ljudskih prava.

Sve vam jasno piše u Rezoluciji EU Parlamenta od 19.9 2019. koju vi „pametnjakovići“ iz SABA RH naravno ne priznajete!? Jer vi sebe uzdižete iznad demokratski izabranog EU Parlamenta!( ma moš misliti)

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Drug Habulin po običaju  izvrće i manipulira povijesnim činjenicama!

Svi koji imalo poznaju povijest vide tipični jugo-komunistički agitprop koji šire članovi SABA RH. Tu su većinom isluženi „društveno-politički“ neradnici, koji se uhljebe u SABA i pričaju nebuloze ,  kao što ih govori drug Milošević iako nije član SABA.

“Ustanici su počinili zločine i mi žalimo zbog njih”, izjavio je Milošević te poručio da “zločini ne mogu poreći pravednost i legitimitet potrebe za ustankom.”

Zločini itekako poništavaju pravednost i legitimitet, jer  se sa svakim zločinom svrstava  u zločince, a zločin je kazneno djelo, pogotovo ratni zločin koji ne zastarijeva!

„ Pozvati na ustanak baš tada, u srpnju 1941., značilo je imati golemo povjerenje u vlastiti narod, značilo je vjerovati u pravednost borbe i u njezin pobjedonosni ishod, rekao je Franjo Habulin, predsjednik SABA.

Druže Habulin u konačnici vi ste gubitnici, a ne pobjednici! Ne vi osobno, jer niste zbog godine rođenja ni mogli sudjelovati u NOB, već udruženje koje predstavljate.

Sve za što ste se borili, nestalo je, nema više! Dakle vaša je borba bila uzaludna! Hrvatski branitelji pobijedili su vašu JNA i srbočetnike i samim time nestala je JNA, nestala je Jugoslavija!

  • Jugoslavije nema, nestala prije 30 godina.
  • S njom su nestale i stečevine NOB-a, jer je Jugoslavija nastala u NOB-u
  • JNA nema, nestala skupa s Jugoslavijom! Nestala JNA, nestao Maršal!
  • Nema lika i djela druga Tita! Ništa od njegova lika i djela nije ostalo, čak ni nesvrstani.
  • Nestalo bratstvo i jedinstvo, koje su razbili Srbi sa svojom granicom na crti Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Prema tome i prema Ustavnoj Odluci Sabora od 8.listopada 1991. kojom se prekidaju sve državno-pravne sveze sa SFRJ

Članak  3. Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ,

SABA RH  kao  pravni slijednik Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Hrvatske (SUBNOR H) osnovanog 16. svibnja 1948. nisu  smjeli biti ni registrirani u RH , a kamo li da ih financira Ministarstvo hrvatskih branitelja!

Ponavljam; Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ, a SUBNOR je osnovan 1948. godine, znači da je Ministarstvo uprave prekršilo Ustavnu odluku Hrvatskog Sabora o razdruživanju sa Jugoslavijom od 8.listopada 1991.godine, kada je registriralo SABA RH.

U Hrvatskom pravnom sustavu ima toliko apsurda, jer Pravosuđe nije neovisno, indoktrinirano  je jugoslavenstvom i politički dirigirano, pa se kršenje Ustavne Odluke o razdruživanju sa SFRJ uopće ne procesuira, a to je direktno i alarmantno podrivanje temelja države Hrvatske!

Lili Benčik/bloghrvatskonebo

Zašto za  zločine komunizma nitko nije kažnjen? I danas traže zabranu i kažnjavanje svih simbola zločinačkih režima,  samo ne komunizma! 1.dio – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Zašto za  zločine komunizma nitko nije kažnjen? I danas traže zabranu i kažnjavanje svih simbola zločinačkih režima,  samo ne komunizma! 2.dio – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Zašto za  zločine komunizma nitko nije kažnjen? I danas traže zabranu i kažnjavanje svih simbola zločinačkih režima,  samo ne komunizma. 3.dio – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)