Priznanje hrvatskih branitelja koje nadahnjuje i potiče

Stiglo elektroničkom poštom;

Naš mali tim, u svojim početnim aktivnostima, iako u vremenu visokog tehnološkog napretka, svjestan je medijske blokade i cenzure istine i pozitivne misli, odlučio je simbolično zahvaliti onima koji se drznu javno svjedočiti istinu i demantirati laži i konstrukcije.

Mala zahvalnica Vašoj žrtvi koju Vi, umjesto nadležne državne institucije, plaćeni političari i razne “hrvatske ” Udruge, podnosite za hrvatski narod, izlažući se progonu mainstream medija i radikalnih struja iz užeg i šireg “regiona”.

Pratimo Vaš izvrstan rad i veselimo se Vašim budućim ostvarenjima.

Hvala Vam

Vijeće ujedinjenih branitelja

Vinko Lučić

Ilija Milić

Lili Benčik/hrvatskepravice

Osvrt dugogodišnjeg suradnika na Domoljubni. hr

Liljana Benčik-Lili poznata je hrvatska blogerica, koja je svojim, za hrvatske uvjete, jako smjelim i hrabrim javnim istupima, ali  vrhunskim domoljubnim kolumnama razbila  predrasude o slobodi govora, izričaja i pisanja, i to sve na način da ni jedna njena kolumna nije bila utuživa, što samo po sebi govori sa koliko je znanja i vrhunskog umijeća Lili Benčik plasirala svoje vrhunski obrađene i dokumentirane

istinite tekstove, koji su u više navrata objavljivani u hrvatskim tjednicima, čitani na određenim skupovima, uzimani uz njeno odobrenje od strane akademika za njihovo pisanje knjiga i tako redom. Često je bila gost u podcastima gdje je uvijek na argumentiran način kritizirala vlast, a posebno se fokusirala na Istru u kojoj danas živi…Svojim je kolumnama otvorila oči mnogim načelnicima, gradonačelnicima, županima i saborskim zastupnicima iz Istre koji su redovno on line skidali njene kolumne da bi ponešto naučili o bremenitoj povijesti Istre kroz desetljeća…

Često je Lili Benčik gostovala na hrvatskim radio postajama u inozemstvu i na taj bi način također dovodila slušatelje do posve novih spoznaja o Istri, Istarskim intelektualcima kroz povijest, svećenicima i crkvi kroz povijest, što su često bile zabranjene teme u istarskom puku.

Kritizirali su je sa svih strana, iz svih društvenih slojeva, politike, i svih onih udruga i uhljebljenih “drugova i drugarica” koje je Lili kroz svoje kolumne raskrinkavala posve argumentirano. Blokirali su je često na svim društvenim mrežama, upravo zbog istina koje je Lili izbacivala kao na traci da bi sve one kojima su smetale njene istine bez imalo zadrške prozivala imenima i prezimenima. Upravo zbog takvih njenih javnih pisanja i djelovanja postala je brvno u oku i tzv “antifašistima” koji su je javnim objavama na njihovim web stranicama za koje dobiju novac iz proračuna Lili jako kulturno razgolitila. Počeli su je javno nazivati svakakvim pogrdnim nazivima, od klerofašistice do ustašice itd, ali su se na kraju morali javno ispričati, kad su uvidjeli da Lili piše apsolutnu istinu sa prejakim argumentima koje ni uhljebi takvih vrsta nisu znali.

No, sad je bitna ova velika zahvala koja je Liljani Benčik- Lili stigla kao veliko priznanje   za njen predan rad, trud i ogromno i domoljubno zalaganje i pisanje povijesnih i ostalih istina i ljubavi prema svojoj Domovini Hrvatskoj i to od “Vijeća ujedinjenih branitelja” Busovače (BiH).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)