Slijedi li današnji HDZ Tuđmanov put i viziju?….Evo kako oni to izvode za razliku od vizionara Franje Tuđmana, na kojeg se često pozivaju…

Što je HDZ danas pod predsjedanjem Andreja Plenkovića?

Samo ime kojim obmanjuje glasače!

Po svim gospodarskim pokazateljima Hrvatska je na dnu ljestvice EU, a po siromaštvu i iseljavanju  visoko  na ljestvici, dok je istovremeno premijer Andrej Plenković hvalisanjem kako Hrvatskoj na čelu s njim raste ugled u EU i u svijetu, sebi osigurao visoko mjesto u EU( štipanje za stražnjicu) i bijeg iz moralno, gospodarski i  demografski devastirane Hrvatske!

HDZ na čelu sa dr. Tuđmanom predstavljao je volju hrvatskog naroda:

 • Državotvornost; očuvanja kontinuiteta hrvatskoga povijesnoga državnoga prava ( Ante Starčević)
 • Suverenizam; poštivanje hrvatskog gledište, a ne da ga se,  ako  se opire  velikosrpskim, jugoslavenskim, titoističkim i  unitarističkim ciljevima, označava  kao nacionalistički, separatistički, ustaški ili  fašistoidni.
 • Domoljublje: poštivanje povijesnog, kulturnog, vjerskog i  tradicijskog  identitet hrvatskog naroda.

HDZ na čelu sa Andrejom Plenkovićem:

 • poništava hrvatsko nacionalno biće,
 • poništava temelje na kojima je nastala Hrvatska
 • Poništava ciljeve pravednog, legitimnog, obrambenog  i oslobodilačkog Domovinskog rata (1991. – 1995.) kojim je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.
 • Poništava ciljeve osnivača HDZ-a
 • Poništava volju naroda za referendum, ruši demokratske temelje društvenog  uređenja Hrvatske
 • Postao totalitarna, diktatorska stranka, a članstvo pretvorio u poslušnike „velikog vođe“

Plenković je poručio da je „HDZ jedinstven” jer, u odnosu na brojne druge stranke u zemljama srednje i istočne Europe, zadržava visoki stupanj povjerenja biračkog tijela u odnosu na druge zemlje. Naveo je i kako je malo zemalja u srednjoj i istočnoj Europi u kojima se može naći politička stranka nastala u vremenu velikih prekretnica – pada Berlinskog zida, rušenja komunističkog sustava, vala demokracije koji se širio istočnom Europom, a da su i danas utjecajne kao što je HDZ.

Aha, to je stvarno čista demagogija i prodavanje neistina. Danas nakon gotovo 3 godine od usvajanja Rezolucije EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)), premijer Plenković nije našao za potrebno ratificirati tu Rezoluciju, niti se o njoj nje raspravljalo u Hrvatskom Saboru. Bježe od nje kao vrag od tamjana, da se njegovi koalicijski partneri SDSS-ovci ne nađu „povrijeđeni“, jer je Milorad Pupovac koji ih predstavlja u javnosti,  na pozicijama jugokomunističke i titoističke ideologije, naziva hrvatski narod zločinačkim, ustašoidnim. Komemorirajući događaje iz 2.svjetskog rata izravno krši Ustav RH i Odluku Hrvatskog Sabora o prekidu svih državno-pravnih sveza sa SFRJ od 8. listopada 1991.godine. Tim stalnim komemoracijama, neprestano stigmatizira Hrvate, ugrožava suverenitet i integritet Hrvatske postavljajući  se kao vrhovni arbitar nad Hrvatskom,  koju na svu silu hoće oblikovati po mjeri srpske nacionalne manjine.

I po pitanju manjinskih prava dobro je poznat stav tadašnjeg HDZ-a i dr.Tuđmana:

„Priznajući Srbima sva prava (na jezik i nacionalna društva, na svoj list i svoje razmjerno predstavništvo) istodobno ističemo da ta prava ne mogu biti ni u kom smislu iznad prava što ih pripadnici hrvatskoga i ostalih naroda uživaju u drugim republikama, niti u bilo čemu mogu dovoditi u pitanje suverenost hrvatskoga naroda u njegovoj Republici. Nijedan povijesno samosvojan narod ne miri se sa zatiranjem svoje samobitnosti i suverenosti, a sudbina svakoga manjinskog naroda ovisi o njegovu odnosu prema zemlji u kojoj živi”

Hrvatska demokratska zajednica HDZ, koja je 90-tih bila stožerna domoljubna i državotvorna stranka i okupljala većinu domoljubnih Hrvata, pretvorila se u najveću interesnu, grupacijsku i klijentelističku stranku kojoj su važniji interesi EU, raznih lobija, svjetskih grupacija,  masonskih loža i osobno bogaćenje od interesa hrvatskog naroda!

A tek kako je HDZ proganjao Generala Gotovinu i ljude koji su ga podržavali? Profesor, ravnatelj Krešimir Mihajlović, koji je 2011.godine, dok su generali Gotovina i Markač još bili haški zatvorenici, u projektu s učenicima i kolegama izradio plakat na kojemu su bile istaknute fotografije dvojice generala uz natpis „hrvatski mučenici“. Bila je to škola koju su pohađala djeca tadašnjeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića, a vrlo brzo nakon toga ravnatelj Krešimir Mihajlović smijenjen je s dužnosti i do danas nije završena sramotna sudska trakavica oko razrješenja njegovih prava, jer je pravdu potražio na međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Sramotne riječi koje je Vladimir Šeks izgovorio na HRT „locirati, identificirati, uhititi, transferirati‘,ne mogu se zaboraviti.

Predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja “Dr. Franjo Tuđman” Vladimir Šeks poručio je onima koji dvoje u poziciju i snagu HDZ-a da je ta stranka “bila i ostala središnja snaga hrvatskog naroda i najbolji jamac hrvatske budućnosti”. “S time trebaju računati svi. I oni koji Hrvatsku žele graditi, ali i oni koji bi Hrvatsku razgrađivali”, naglasio je. Dodao je kako “ovima prvima HDZ nudi suradnju, a drugima će pružiti žestoki otpor”.

Pod vodstvom Andreja Plenkovića pretvorila se u stranku koja razara same temelje na kojima je stvorena Republika Hrvatska.

A najžalosnije je to što hrvatski birači još uvijek glasaju za ime stranke, a ne za sadržaj!

Moderni hrvatski suverenizam Andreja Plenkovića

„Današnje vrijeme i današnji prioriteti drugačiji su nego što su bili prije 30-ak godina. Moderni hrvatski suverenizam, oko kojeg formiramo sve naše aktivnosti i politiku proteklih nekoliko godina, lako se može prevesti u današnje političke prioritete. Nema suverenističkijeg poteza od spajanja Hrvatske 26. srpnja – mostom Pelješac” izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na obilježavanju 33. obljetnice HDZ-a i sjednici Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” u prostorijama NK Jarun.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-nema-suverenistickijeg-poteza-od-spajanja-hrvatske-mostom-peljesac—729278.html

Naveo je i da „danas moderni hrvatski suverenizam znači i odluka ministara financija EU da Hrvatska 1. siječnja 2023.godine,  postane članicom europodručja…. moderni suverenizam će se početkom iduće godine “projicirati” i članstvom u Schengenskom prostoru, ulaganjem u nabavku višenamjenske borbene avione za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo što  u današnjim sigurnosnim ugrozama, predstavlja dosad najveće ulaganje u proračun za obranu.“

Znači domoljublje, državotvornost i suverenizam svedeno je na  četiri snažna projekta:  završetak Pelješkog mosta, ulazak u Eurozonu, Schengenski sporazum i odluka o nabavi borbenih zrakoplova.!?

Kuna, simbol hrvatske monetarne suverenosti

Ulazak u eurozonu znači poništavanje hrvatskog monetarnog suvereniteta, poništavanje zadnjeg njegovog obilježja –kune, koja je  financijski, politički i nacionalni simbol hrvatske državotvornosti i samostalnosti. Sve države koje su uvele euro, suočile su se sa valom poskupljenja i padom životnog standarda, pa se tako čulo od Talijana da žale za svojom lirom i Nijemaca da žale za svojom markom.

Kuna je uvedena  30. svibnja 1994.godine, nakon brojnih prijepora i rasprava o kuni ili kruni. Prevagnula je odluka dr. Tuđmana o kuni , jer je  kruna bila novčana jedinica Austro-ugarske monarhije.

Danas nakon 28 godina ukidanje kune  zadnji je čavao zabijen u lijes hrvatske financijske samostalnosti. Prvi je bio prodaja zlatnih poluga koje je Hrvatska dobila sukcesijom Jugoslavije, koje je tadašnji premijer Ivica Račan gotovo odmah po dobivanju, u kolovozu 2001.godine u prodao u bescijenje.

Hrvatska je sukcesijom od Jugoslavije dobila 15,5 tona zlata. Zlato je garant i dokaz ekonomske sigurnosti, moći  i suverenosti svake zemlje. Vlada Ivice Račana 2001.godine prodala je 13,1 tonu zlata, a preostali dio od 2,4 tone prodala je 2005.godine Vlada Ive Sanadera.

Time je počinjen čin veleizdaje hrvatskih nacionalnih interesa, jer po pitanju  prodaje nacionalnog blaga trebao je široki nacionalni konsenzus, a ne odluke pojedinaca iz izvršne vlasti.

Nijedan povijesno samosvojan narod ne miri se sa zatiranjem svoje samobitnosti i suverenosti, a Andrej Plenković je stvorio nesnošljiviju duhovnu klimu potiskivanja najnormalnijih nacionalnih osjećaja. U odnosu  na Pelješki most, koji je velebna građevina,  koja predstavlja važnost  prometne povezanosti za Dubrovačko-neretvansku županiju, najjužniju  hrvatsku županiju, Most je simbol, ne samo tehnički način povezivanja, nego i povezivanja hrvatskog narodnosnog korpusa koji je uvijek bio dijelom europske kulturne baštine.

Pelješki most

Pelješki most nije izgrađen samo zaslugom HDZ-a i Andreja Plenkovića.

Povijest Pelješkog mosta počinje 1997.godine  kad je ideju o tome da bi autocesta prema Dubrovniku trebala mostom prijeći na Pelješac i zaobići BiH,  dao  tadašnji dubrovačko-neretvanski župan,  Ivan Šprlje ( SDP).

HDZ je u prvom trenutku odbio ideju, jer je prijedlog potekao od SDP-a, ali ju prihvatio jedan od osnivača HDZ-a  Luka Bebić,  političar iz tog kraja. Pelješki most je 2000. godine ucrtan u prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije.

Premijer Ivo Sanader (HDZ) je 2005.godine bez ikakvih priprema, bez zatvorene financijske konstrukcije, otvorio radove, računajući da je autocesta došla do Splita, da su  gospodarski  pokazatelji  pozitivni, pa je to bila dobra promidžbena ideja.

Na reakciju BIH vlasti most je povišen sa produženim srednjim lukom, radi prolaska brodova ispod njega.

HDZ-ova Vlada Ive Sanadera, je opet bez ikakvih priprema i zatvaranja financijske konstrukcije uoči izbora 2007.godine, krenula u izvođenje radova na pristupnim cestama, čak je izgrađen jedan pilon (koji su Kinezi srušili), a troškovi su se samo gomilali.

Radovi na gradilištu mosta 2009. godine su stali, a onda ih je SDP-ova Vlada premijera Zorana Milanovića 2012.godine  službeno okončala. Obrazlagalo se to svjetskom krizom, ali se pokušavalo iznaći i alternativno rješenje, financijski povoljnije od izgradnje mosta, koridorom oko Neuma.

Međutim u bitku za izgradnju mosta krenula je dubrovačka udruga „Pelješki most“ koja je ukazala na važnost povezivanja Juga Hrvatske, na utjecaj i važnost Dubrovnika, njegove povijesti, njegove kulture i države na hrvatsku suverenost i državotvornost.

„Nacionalno osviješteni građani, među kojima su mnogobrojni intelektualci, akademici, znanstvenici, književnici i povjesničari, pokazali su svoje neslaganje s trenutnom i bivšom politikom te podržali integraciju dubrovačkog kraja s matičnom zemljom“

Udruga za koju potpisuju Inicijativni odbor Udruge „Pelješki most“:

 1. sc. Vinicije Lupis
 2. sc. Mirna Batistić.

prof. dr. sc. Nenad Jasprica

ukazala je na sve propuste i nebrigu hrvatskih političkih „ elita“ za hrvatsku suverenost i državotvornost.

Dubrovačka republika trebala je ući u preambulu Ustava RH, pa bi se danas izbjeglo velikosrpsko svojatanje dubrovačke kulturne i povijesne baštine.

„Zašto neki gradovi mogu imati nagibne vlakove, autoceste, sve blagodati državne infrastrukture, a Dubrovnik ne. Istarski ipsilon u punom profilu gradi se i dalje, riječka zaobilaznica s mnoštvom tunela i vrlo zahtjevnim vijaduktom izgrađena je i to medijima nije bespotreban luksuz u odnosu na Dubrovnik. Hrvatska kultura bi bila nezamisliva bez Dubrovnika i njegove okolice, pa stoga taj grad treba povezati s matičnom zemljom“

https://www.academia.edu/32516698/PELJE%C5%A0KI_MOST_I_SVE_NJEGOVE_ZAMKE_ILI_HISTORIJAT_JEDNE_UDRUGE

Nakon prikupljenih 7 300 potpisa u peticiji za gradnju mosta, uvezana peticija poslana je Europskoj uniji, i to: Europskoj komisiji za peticije, Vijeću Europe i Europskomu parlamentu. Sve su  tri europske institucije odgovorile i potvrdile prijam  peticije za razliku od hrvatskih političara (predsjednika, premijera i predsjednika Sabora), koji su iznova potvrdili svoju nezainteresiranost  po pitanjima od nacionalne geostrateške važnosti.

 1. srpnja 2012. Udruga je uputila demanti hrvatskoj Vladi, a priopćenjima od 10. („Dva otoka u raljama veleizdaje“) i 23. srpnja 2012. („Peticija za Pelješki most jest europska peticija“) prokazala stalne propuste hrvatskih vlasti i neshvatljivu „lakoću odustajanja“ od hrvatskoga suvereniteta i hrvatskoga državnog teritorija.

Udruga je ukazala i na nebrigu vladajućih, intelektualnih „elita“ i Matice Hrvatske oko obrane hrvatskih nacionalnih interesa po pitanju granice sa BIH na Kleku. Udruga se 18. rujna 2012. očitovala i o dolasku trećega dopisa Europske komisije za proširenje  za Hrvatsku i Crnu Goru, kojeg je potpisao gospodin José Manuel Barroso,  koji je iskazao pozitivan stav o uporabi strukturnih fondova EU-a za gradnju mosta.

Tada je EU financirala studiju pred izvodljivosti u kojoj je trebalo analizirati,  ne samo most kao rješenje nego i zatvoreni koridor kroz zaleđe Neuma. Međutim zbog odbijanja BIH vlasti koridora oko Neuma,  na osnovi francuske  studije iz  2013.godine,  most je predstavljen kao najpovoljnije rješenje, pa je pokrenuta procedura prijavljivanja  na program konkurentnosti i kohezije  EU fondova za razdoblje 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 526 milijuna eura s uključenim PDV-om, a bez PDV riječ je o iznosu od 420 milijuna eura, od čega EU sufinancira 85 posto. Pelješki most bit će visok 55 metara i dug 2,4 kilometara te će imati četiri prometna traka.

Nakon svega navedenog i teksta udruge „ Pelješki most“  danas se premijer Andrej Plenković hvali  sa Pelješkim mostom kao najsuverenističkijim projektom za koji je zaslužna HDZ-ova Vlada sa njim na čelu!? U najmanju ruku licemjerno, da ne pišem dalje!

Nije usvojen ni prijedlog o nazivu mosta udruge Pelješki most   „Most oca Ante Gabrića“ po majci Pelješčanina, a po ocu Neretvanina, prijatelja Majke Terezije od Calcutte,  najcjenjenije osobe ponikle s područja Dubrovačko-neretvanske županije uz blaženu Mariju Propetoga Isusa Petković. Taj je veliki misionar ljubavi, nadamo se uskoro blaženik, osoba koja je podigla na stotine crkava i škola. Njegovim imenom najdostojnije bi se povezala dva odvojena dijela Republike Hrvatske u jedno.

Međutim taj prijedlog vladajući uopće nisu ni uzeli u razmatranje ( pogodite zašto). Most je službeno  dobio naziv Most Pelješac, nakon drugih prijedloga kao Oliver Dragojević, Faust Vrančić ili  Libertas !?

HDZ je od 2000. godine do danas oduzela   Hrvatima jedan dio identiteta, ljudskih i etničkih prava, nacionalnog ponosa, ljudskog dostojanstva, povijesti, tradicije i kulture.

Plenkovićeva Vlada nameće  Hrvatima  strane vrijednosti, pretvara nas  u pravno i materijalno roblje, uništavanjem industrije oduzimala nam egzistenciju, ovrhama kuća i stanove, prisiljavajući nas na napuštanje vjekovnih ognjišta i odlazak „trbuhom za kruhom“ u svijet. Uvođenjem Covid potvrda oduzela nam je ljudska prava slobode kretanja, pravo na usluge državnog aparata, pravo na usluge Hrvatske pošte, pa čak i pravo na podizanje vlastitog novca sa računa Hrvatske Poštanske banke. Na taj način prisiljavala je građane na cijepljenje, ali ni uza svu prisilu procijepljeno je sa 2.dozom svega 48,64%.

A tek utrošen novac na kupljeno cjepivo!? Hrvatska je do sada naručila 12,2 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, izvijestio je Hrvatski javod za javno zdravstvo, a objavila Hina.

Prema podacima HZJZ-a, utrošeno je nešto više od pet milijuna doza.

Ogroman je to novac. Zapravo naš novac, svih nas, poreznih obveznika. A cjepiva, kako kažu, imaju i svoj rok trajanja.

No, „zlu ne trebalo“, HZJZ je naručio još!

Naime, za isporuku je do kraja sljedeće godine rezervirano još – sedam milijuna doza!? Za koga su tih sedam milijuna doza, kada Hrvatska ima po popisu iz  2021.godine 3.888.529 stanovnika. To je ukupan broj, i da se svi cijepe dovoljno je za dvije doze. Tko tako iracionalno troši naš  novac ?

https://www.klikaj.hr/vise-od-sedam-milijuna-doza-cjepiva-u-hrvatskoj-je-ostalo-neiskoristeno-a-naruceno-je-jos-toliko/

Nažalost, mi građani nemamo pravo znati koliko nas sve to košta jer je “cijena povjerljiv podatak iz sporazuma koji je Europska komisija u ime država članica potpisala s dobavljačima”…

Slavni  Hrvatski  Sabor, koji je cijelo tisućljeće čuvao hrvatsku državotvornost, postao je javna trgovina mandatima i kuhinja u kojoj se Zakoni donose na pladnju Vladi po ala carte narudžbi vladajućima,  a ne po mjeri hrvatskog naroda.

„Političke „elite“ koje pronose ideje  jugoslovenstva, velikosrpstva,  orjunaštva, iredentizma  i komunizma –antifašizma , a u novije vrijeme globalizma ,  sve sa hrvatskim predznakom proglašavaju nacionalizmom, ustaštvom i klerofažizmom te time stalno sprječavaju  svaki pokušaj oživljavanja bilo kakve hrvatske opcije.

Nijedan povijesno samosvojan narod ne miri se sa zatiranjem svoje samobitnosti i suverenosti, a sudbina svakoga manjinskog naroda ovisi o njegovu odnosu prema zemlji u kojoj živi” iz govora dr. Franje Tuđmana na osnivačkoj skupštini HDZ, 17.lipnja 1989.godine, iz brošure „Što jest i što hoće HDZ“ str. 38 – 41.

Zbog čega se Andrej Plenković nema pravo pozivati na dr. Franju Tuđmana?

Nakon smrti dr.Franje Tuđmana HDZ je postala stranka kojoj svaki novi predsjednik piše svoju povijest. Malo ga detuđmaniziraju, pa ga tuđmaniziraju, pa od njega rade europsku pučku stranku… Tako je bilo i u vrijeme Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka i sada Andreja Plenkovića i svi se pozivaju na Tuđmanov HDZ!

Andrej Plenković nikako se ne može pozivati na dr. Franju Tuđmana, jer je preusmjerio  Tuđmanov HDZ-a i skrenuo stranku sa pravca u kojem ju je pozicionirao dr. Franjo Tuđman!

HDZ je demokršćanska stranka, pozicionirana desno, sa izričito hrvatskim nacionalnim predznakom.

Sa kojim pravom Andrej Plenković mijenja Hrvatsku, nije je on stvarao?

Kada su ga iz Bruxellesa pozvali u Hrvatsku s ciljem da preuzme HDZ i Vladu, Andrej Plenković je otvoreno rekao da ima namjeru mijenjati i HDZ i Hrvatsku. Sa kojim pravom? To što je izabran za predsjednika HDZ-a i Premijera znači po Ustavu RH da služi narodu, a ne da ga mijenja!

Tu je zakazalo podaničko i neodgovorno članstvo HDZ-a. Oni to nisu smjeli dopustiti! Nije predsjednik stranke apsolutistički vladar!

“Smatram da stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana” velevažno je izjavio na Saboru stranke Andrej Plenković 28 svibnja 2016. godine, da bi iz stranke eliminirao sve koji ne podupiru njegovu politiku i postao apsolutni gospodar stranke i Vlade.

I kako je mijenjao? Počeo je sa Istanbulskon konvencijom, došao do „HDZ drži obitelj temeljnom vrijednosti, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života“, a gdje će završiti, na poštivanju pedofilije?

” Ja mogu što hoću ” poručio je Premijer Vlade RH u Hrvatskom Saboru! Apsolutistički, totalitarno može što hoće, jer ima poslušne saborske zastupnike, koji ne razmišljaju da odluke donose u korist hrvatskog naroda, nego Plenkoviću na pladnju ” što on hoće”!

Zašto se nije tako odlučno založio za provedbu Rezolucije EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o osudi komunizma kao totalitarnog zločinačkog režima?

Zašto je tako zdušno uzeo u Vladu SDSS, prevarivši birače, stranku koju je osnovao u  Hagu optuženi ratni zločinac Goran Hadžić, čak i za zločine na Ovčari?

Zašto provodi skupa sa SDSS-om Memorandum SANU 2, izjednačavajući agresora i žrtvu pod jeftinom populističkom floskulom o pomirbi, bez priznavanja odgovornosti i krivnje agresora za ratna razaranja i žrtve?

Zašto je obezvrijedio sjajnu pobjedničku akciju OLUJU, koja se uči u Američkim vojnim školama i pretvorio je u komemoraciju pojedinačnim civilnim žrtvama iz srpske  manjinske zajednice?

Dovođenjem Borisa Miloševića kao predstavnika srpske nacionalne manjine, iako on legalno predstavlja tek 7 posto te manjine od 4,36 % udjela u ukupnom broju stanovnika Hrvatske  i izjednačavanjem “Oluje” s pojedinačnim civilnim zločinom nad srpskim civilima u Gruborima Andrej Plenković i njegov HDZ izvršili su klasičan čin izdaje hrvatskih državnih i nacionalnih interesa.

SDSS-ovac Boris Milošević nije u Kninu prozborio niti jednu riječ isprike za zločine počinjene u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, dok se Andrej Plenković na dugo i široko ispričavao za zločine počinjene nad srpskim civilima, praktički izjednačujući pobjedničku VRO Oluja s pojedinačnim zločinom.

Tako je i Anja Šimpraga dobila sramotni pljesak saborskih zastupnika na njeno izlaganje “Pred vama stoji djevojčica iz kolone” 1995, godine u Oluji, vozeći se na prekrcanom traktoru, a saborski zastupnici koji su pljeskali nisu se sjetili na djevojčicu u plavom kaputiću i dječake iz Vukovarske kolone, koje su tjerali naoružani bradati četnici pješke bez ičega iz njihovih tisućama granata razorenih domova i grada od kojih su mnogi bili mučeni i ubijeni na Ovčari i ostalim stratištima. Sramotno!

Poslije smrti prvog Predsjednika u samostalnoj RH dr.Franje Tuđmana 10.prosinca 1999.godine, počinje bal vampira svih koji ” su sve činili da Hrvatske ne bude”

Poslušajte govor dr.Tuđmana  u zračnoj luci Pleso, kada se vratio iz SAD

https://youtu.be/U5xMo8OrOvw

Nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje.

Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…

Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima…

Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda.

Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija.

Ali nećemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom.

Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini – rekao je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Nećemo dopustiti? E moj Franjo!, evo sve su to dopustili i još više!

Plenkovićevi čavli u lijes hrvatske državotvornosti i demokracije

Prvi veliki čavao zabijen u identitet hrvatskog naroda zabijen je sa Istanbuskom konvencijom, koju je pod ogromnim pritiskom i velikim prosvjedima u Zagrebu i Splitu Plenković progurao u Sabor. Koliko god je krivica na Plenkoviću, još veća je odgovornost i krivica na Saborskim zastupnicima koji su IK izglasali. Preko Grevia izgubili smo dio suvereniteta, uvedena je rodna ideologija protivna katoličkom nauku i ugrađena u svaki zakon!

Drugi veliki čavao je Marakeški sporazum o migracijama i zaštiti migranata koji masovno ulaze ili prelaze Hrvatsku.

Treći je neprocesuiranje ratnih zločinaca, agresora! Nažalost Pravosuđe ne zaboravi promptno osuditi hrvatske branitelje, i još će ih promptnije progoniti, kao što je najavio u govoru u Kninu! Najnoviji događaj to potvrđuje sa presudom Mihajlu Hrastovu, kojega hrvatsko Pravosuđe razapinje već 25 godina, 6 puta  je bio pred Vrhovnim sudom, presude su bile oslobađajuće, pa osuđujuće, da bi na kraju odslužio 2,5 godina zatvora i sada ga država tereti za 11 690 000 kuna. Hrvatska je već isplatila više milijunske odštete Srbima, koji su kolateralne žrtve srpske agresije! Koliko je Srbija platila odštete Hrvatima ? Nula, ništa! Nesposobna i nevoljna vladina politika!

Četvrti je koalicija sa SDSS-om, strankom koju je kao što sam već napisala osnovao optuženi  ratni zločinac za zločine prema Hrvatima! Jer nijedan dogovor sa Srbima , dokazano je, kroz povijest Hrvatskoj nikada nije donio ništa dobro!

Peti je onemogućavanje referenduma, totalitarnim i kriminalnim metodama !

Šesti je zbog nakaradnog izbornog zakona, zbog nedopuštanja  elektroničkog i dopisnog glasovanja, odnosno onemogućavanja glasanja izvan domovinskoj Hrvatskoj!

Sedmi je zbog reketa i kriminalne hobotnice sa kojima se suočavaju investitori koji zbog toga odustaju od investiranja u RH!

Osmi je zbog brisanja hrvatske povijesti i favoriziranja događaja iz jugoslavenske komunističke povijesti!

Deveti je uništavanje industrije, a favoriziranje turizma i potrošnje!

Deseti je iseljavanje i demografija!

Zastrašujuće je to po opstojnost hrvatskog naroda, što izvode  i kako rade, da jedan hrabar i ponosan hrvatski narod, koji se krvavo izborio za svoju slobodu, varaju, obmanjuju i pretvaraju u sluge pokorne globalizacijske politike velikih svjetskih sila i EU!

Lili Benčik/bloghrvatskonebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)