Nekako uzalud očekujem kolumnu j* vas Afrika

Pregledala sam portal Novosti SNV-a.Portal sabh,hr, Portal Indeks, aktivne nagrađene kolumniste, mainstream novinare, veoma su šture vijesti o posvojiteljima koji su u zatvoru optuženi za trgovinu djecom.

Nema bombastičnih naslova, nema glasa od glasnih Dežulovića, Ivančića, Šimleše, Tomića …. Nema naslovnica na Novostima tipa Rod luđaka, Boje su u nama, Šljaka jada, Kad se male ruke preslože, Tko to tamo moli, Kon dom spremni …..

Utihnule muze junačke! Nema prava djeteta, nema, djeca nisu bitna. Bitno je ne „talasati“ jer to su njihovi. Bože moj treba drugove spašavati u tišini!

Predsjednik Milanović ima razumijevanja:

“Žao mi je ljudi, mislim da nisu nikakvi zlikovci. Ali, tu je napravljeno jako puno grešaka, koje bi ih na kraju mogle koštati. Hrvatska treba učiniti sve da zaštiti svoje ljude, pa i ljude koji su u nekoj vrsti prekršaja, ili transgresije, ali to nisu razbojnici. Dakle, ja ih gledam kao nekoga tko je htio posvojiti djecu”, rekao je Milanović novinarima tijekom obilaska Gline.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman :„Oni su tamo išli iz plemenitih razloga, posvojiti djecu, a sad treba utvrditi što se zapravo i kako dogodilo”, rekao je ministar u Zagrebu.

Svi su se nekako plemenito  stišali, stisli se,  otužno mi ih je gledati!

Ali da je to napravio netko iz desnog spektra (što i nije opcija), netko blizak Katoličkoj crkvi, moliteljima krunice na trgovima, da vidiš kako bi pljuštali naslovi, naslovne stranice Novosti, bile bi pune „satiričnih“ slika, Dežulović bi ih rastavio na atome i svaki bi atom dobio bi naziv“ točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša”, Ivančiću bi  neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i u osnovi, zločinačka Hrvatska visila obješena skupa sa Dr.Tuđmanom.

A gdje su sada ? U mišju rupu se uvukli! Eto koliko su „hrabro istraživačko novinarstvo“ Gospodine Hrvoje Zovko odmah pripremite nagrade za hrabrost slavnim kolumnistima Viktoru Ivančiću i Borisu Dežuloviću. Evo ja ih kandidiram, mada nisam novinar, ni član HND-a.

Prijevod optužbe:

S Fb profila Hrvoja Tomasovića

Optužbe pred sudom su da su 7. prosinca prošle godine Damir Magić, elektrotehničar i Nadica Magić, profesorica kemije, zajedno i djelujući zajedno, unutar teritorijalnih granica Zambije radi iskorištavanja pokušali prodati dijete Beatrice Magic. .

Nadalje se navodi da su Subosic Zoran, glazbenik i Azra Immovic Subosic, administrator Ustavnog suda, istoga dana pokušali trgovati djetetom Mariellom Kalinde Immovic Subosic unutar teritorijalnih granica Zambije u svrhu izrabljivanja.

Također se navodi da su doktor veterinarske medicine Ladislav Peršić i stilistica za uljepšavanje pasa Aleksandra Peršić 7. prosinca prošle godine navodno pokušali prodati dijete Jonu Asnate unutar teritorijalnih granica Zambije u svrhu iskorištavanja.

Drugi par Noah Kraljević, aktivist za ljudska prava i Ivona Kraljević, opunomoćenica u njihovom Nacionalnom kazalištu također su navodno pokušali trgovati djetetom Jean Val Kraljević unutar teritorijalnih granica Zambije u svrhu iskorištavanja.

(Mwebantu, utorak, 10. siječnja 2023.)

M/Damir Magic 44 g,  i njegova supruga F/Nadica Magic 45 g,  hrvatski par.

Njihovo navodno posvojeno dijete F/Beatrice – Magic (ime roditelja) godina1, 3 mjeseca, Congo DR

M/Subosic Zoran  52 g,  i supruga F/Azra Imamovic Subosic 41 g, oboje hrvatske nacionalnosti, s navodno posvojenim djetetom F/J/Mariella Kalinde- Imamovic Subosic, 3 godine, Congo DR

M/Ladislav Persic 42 g,  i supruga F/Aleksandra Persic, 40 g, oboje Hrvati, s navodno posvojenim djetetom F/J/Kona Asnate- Persic 3 godine, Congo DR

M/Noah Kraljevic 45 g,  i supruga F/Ivona Kraljevic 36,  Hrvati, s navodno posvojenim djetetom F/J/Jean Val- Kraljevic 3 godine, Congo DR

Zanima me i tko je vjenčao bračni par Kraljević s obzirom na to da je ženik zapravo djevojka (Dalija Pintarić) na hormonskoj terapiji s umjetnim spolovilom?

“Naime, s obzirom da ‘transrodne’ osobe ne mogu posvojiti dijete ni u Hrvatskoj ni u DR Kongo, a Noah Kraljević je prema hrvatskim zakonima kao osoba ženskog spola dobila zakonite dokumente s oznakom muškog spola, nalaze li se Noah Kraljević (45) i njezina partnerica Ivona (36) u Matici vjenčanih osoba ili u registru životnog partnerstva?”, pisali smo Ministarstvu, na što smo dobili očekivani birokratski odgovor koji podrazumijeva zaštitu osobnih podataka.

https://narod.hr/hrvatska/je-li-trans-muskarac-noah-kraljevic-izigrao-i-ustavno-zasticen-brak-kao-zajednicu-zene-i-muskarca-ministarstvo-pravosuda-ne-zeli-otkriti

Uhićeni za šverc djece su bliski prijatelji Ivane i Milutina Kekin, čelnice stranke Nova ljevica i frontmena grupe Hladno Pivo.

Nova ljevica je dio političke platforme Možemo – politička platforma  koja vlada Zagrebom, stoga su i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, kao i koalicijski partneri upoznati s ovom teškom kriminalnom radnjom na štetu djece.

Ali tko sam ja da njima držim moralne prodike? Oni su vlast!!!

Kako nisam pravnik podijeliti ću uz dopuštenje mišljenje pravnice sa Fb:

Vlatka Magdalena

Zamoljena sam ovaj komentar na portalu jutarnjeg objaviti javno. Iz više nego opravdanog razloga. Stoga to i činim.

Hvala.

Nije Istina da je rubno nezakonita nego je totalno nezakonita. Za nas pravnike makar nas bila šačica profesionalaca i legalista stvar je potpuno jasna. Koliko god se trudili umotati celofana i namiriti mašnica postupak je nezakonit a dokumenti krivotvoreni. Ovo je pravna situacija koja ne trpi kojekakva kvazi tumačenja po narudžbi. Ovdje je grubo prekršen sve i jedan uvjet a kamoli kumulativno ispunjenje uvjeta propisanih Međunarodnim privatnim pravom.

Ovdje je zgažen Obiteljski Zakon i Zakon o općem upravnom postupku. Ovdje je priznat valjanim akt izravno nezakonit u zemlji donositeljici koliko god se trudili dokazat da ih sadržaj akta ne obvezuje, ako je tako onda mogu priznat i neki akt koji sadržajem daje dopuštenje da se nekog liši života. Ovdje nema govora o dobroj vjeri, ovdje je izigran svaki spomen empatije i dobrobiti djeteta.

Možete vi mediji slobodno uzet perušku pa milkiti ovaj kriminal on neće zbog vas u stručnom smislu manje smrditi. I još dramatičnije copy -paste komentara na telegramove valcer varijacije na temu da ne umaram prste. Mozak ne umaram. Stav mi nije umoran. Načelo zakonitosti nije ničija privatna prćija. Dužnik sam svojoj struci i svim časnim profesorima i kolegama pravnicima i zato ne mogu od šutjeti i neću.

Pazi ti to Zambijske vlasti osporavaju zakonitost Kongoanskog posvojenja dakle druge države, a evo vidi čuda samo nama ništa nije sporno, još ona neka nadobudna koza, biva sutkinja, sinoć veli da gdje bi oni stigli da znaju tuđe zakone. I to lupi mrtva hladna i ostade živa s par kila farbanog cementa na obrazima, bez obraza, i to u udarnom terminu emitiranja. Ne znaju ni svoje zakone.

Dragi moji New age kvazi pravnici i nadri suci, kao pravnik i sudac bivšeg omraženog kova, mislim da vi možda i ne morate znati ništa, osim raditi štetu, nemate pojma o domaćem pravu gdje bi znali tuđe, ne bi da ste kod šustera natukli diplome, a gle čuda, čitajte i plačite i divite se pametnjakovići uobraženi bez zrna soli i srama, Zambijski pravnici tamo negdje Bogu iza nogu, ljuljajući  se na lijanama, ne da moraju znati pravo strane zemlje, već ga znaju i na vašu sramotu vrlo djelotvorno štite pravni poredak.

Dalje..

Kaže famozni telegram koji se diči istraživačkim novinarstvom,  a ovdje ne zna jel bi piškili ili bi kakili , očito su turbo nabrijani na istinu samo kad su u pitanju HDZ-ovci. Ostale milke, samo što ne plaču nad sudbinom ove 8-morke koja je za ovu avanturu života izdvojila na tisuće eurića. Eto lijekovi, slomovi živčića i tako to. Ko nije znao. Sve su znali i pristali na krijumčarenje jer su bili sigurni da opasnosti nema i da bude brzo. Od kataloga do stola. Jedan sudac,  jedan odvjetnik, jedan liječnik.

Ajde molim te maglu prodavat mami doma. Pred zakonom svi smo isti i Amen. Nema lijevih i desnih samo lopovi, na lijevo i na desno i u centar.

Djeca Hrvatski  državljani kažeš malo morgen. Krivotvoreni dokumenti, nezakonito posvojenje, kaže Zambija što se iz aviona vidi ma s Marsa, ali u ovoj kora od banane državi, kontra svega i zeru zdravog razuma, dokumenti valjani, posvojenje zakonito na kuku lele spasimo siromahe, dobra vjera, interes djece, jel morete još kaj slagat licemjeri smrdljivi, pohlepni, sram vas bilo, koja li je to vrsta pravne valjanosti, neka nova, New age valjanost.

Posjet djeci nije moguć s obzirom na to da zambijske vlasti osporavaju zakonitost postupka posvojenja, a samim time i hrvatsko državljanstvo djece.

Zambijo moj naklon, hvala ti pokazali ste svu bijedu, sav očaj, i potpuni debakl pravne države nazovi Europske Hrvatske. Srami se pred cijelom EU. Niti jedna država se ovako nije osramotila. Niti jedna. Hrvatska Država bezakonja otvorenih granica. Svakog slavlja dostojni.

Vlatka Magdalena hvala!

Lili Benčik/ bloghrvatskonebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)