Ovakve povijesne falsifikate samo SRBI mogu izmisliti!

Toliko je nevjerojatno da se čovjek zapita, zar se može tako nisko pasti u laži i krivotvorenju povijesti, da bi sa sebe skinuli odgovornost i krivnju za agresiju na Hrvatsku i BIH 1990-1995.godine.

Toliko nevjerojatno kada su poznati podaci da ratni gubici u 2.svjetskom ratu uopće nisu bili genocid.

I tako oni lažima odgajaju mlade generacije koje će izazvati neki novi besmisleni sukob, koji će opet izgubiti, kao što su i do sada izgubili i njihovoj mitomaniji nema kraja.

Umjesto da se posvete boljitku života svojih stanovnika, oni stalno potpiruju i huškaju na ratne sukobe.

I što je najgore uvijek im je netko drugi kriv. I dok se ne suoče sa vlastitom krivnjom, što je teško ostvarljivo, manipulacije i laži biti će njihova istina.

https://ssr.org.rs/linta-na-tv-kopernikus-o-borbi-za-istinu-o-genocidu-nad-srpskim-narodom-u-ndh/

Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regije, zastupnik u Parlamentu Srbije od 2012.godine vodi pravi medijski rat protiv Hrvatske, BiH, Crne Gore i Kosova gdje su po njemu,  a što, nego Srbi ugroženi. E to je dokaz da nešto ozbiljno nije u redu sa njihovom „ugroženošću“ preko koje po principu „ napad je najbolja obrana“ skidaju sa sebe svaku odgovornost za agresiju prema svim narodima u njihovu okruženju.

Srbi koje on predstavlja nikako se ne mogu pomiriti sa gubitkom Jugoslavije u kojoj su kao većinski narod dominirali i gazdovali. U raspadu Jugoslavije mislili su ostvariti veliku Srbiju sa graničnom crtom na liniji Virovitica-Karlobag, što im nije uspjelo zahvaljujući hrabrom  otporu hrvatskih branitelja i hrvatske diplomacije i od onda je njima Hrvatska trajna meta napada poduprta sa SDSS-om i SNV-om kao petom  kolonom u samoj Hrvatskoj.

Počujte što govori Linta. Doista nevjerojatno do kuda su spremni ići. Upozoravam da je ova emisija emitirana „, 25. јануар 2023. године“ pod naslovom „ Линта на ТВ Коперникус о борби за истину о геноциду над српским народом у НДХ“

Dakle da prevedem emisija je emitirana „ 25. siječnja 2023.godine„ pod naslovom  „Linta na TV Kopernikus o borbi za istinu o genocidu nad srpskim narodom u NDH“

Nije nešto starijeg datuma!

Nije im dovoljno manipuliranje sa Jasenovcem, nego sada Linta predlaže osnivanje „Muzeja genocida nad srpskim narodom u NDH“ po uzoru  na Yad Vashem u Jeruzalemu.

Taj „ Muzej genocida nad Srbima u NDH“ imao bi institut, biblioteku….Muzej bio bi nositelj međunarodnog priznanja genocida nad srpskim narodom u NDH.  Išlo bi se sa zahtjevom parlamentima da se prizna genocid nad srpskim narodom.

E kako NDH više ne postoji, treba naći sljednika pa je Linta, kreativan u laži i krivotvorinama,  rekao da svim parlamentima kojima će poslati zahtjev za priznavanje genocida nad Srbima u NDH, objašnjenje kako Srbija nije bila uzrok rata 90-tih nego „ proustaška politika dr. Franje Tuđmana koja je trebala dovršiti genocid nad Srbima koji NDH nije dovršila“  I da se kao dan obilježavanja genocida nad Srbima uzme datum proglašenja NDH , 10. travanj, jer je NDH formirana samo zato da „potamani“ Srbe!

Doista morbidno, toliko morbidno da se opravdano posumnja  u zdrav razum predlagatelja. Samim time što ga slijed događaja kojima smo još uvijek mnogi svjedoci demantira. Tek sada se treba zapitati kakvog je mentalnog zdravlja predlagatelj. Vjerojatno za Srbina odličnog, jer konačno svi Srbi treba da žive u  jednoj državi. SRPSKI SVET!

I uzalud je dokazivati suprotno, ne njihova demagogija ne dopušta drugačije tumačenje ni stvarnu povijesnu istinu.

Koliko god ideja izgleda suluda, toliko je i opasna, jer uvijek se nađu istomišljenici.

Kako Hrvatska po ničemu nije sljednica NDH, prije svega jer je NDH nestala 1945.godine, vremenski odmak od 45 godina donio je sasvim novu generaciju, sa napomenom da su komunističke vlasti likvidirale vodstvo i inteligenciju koja bi je mogla obnoviti. Raspadom Jugoslavije Hrvatska je vidjela priliku za samostalnom državom, a Srbija za Velikom Srbijom, kao što sam napisala na crti Virovitica- Karlobag uz pomoć prečanskih Srba u Hrvatskoj, odnosno što se pokazalo Petoj koloni. Hrvatska je u tom srazu pobijedila, i tu pobjedu Srbija nikako ne prihvaća, pa treba na sve moguće načine Hrvatsku ocrniti, optužiti sa ciljem da u miru postignu ciljeve koje nisu ostvarili ratom, što je definirano Memorandumom SANU 2.

Početak  srpske agresije na Hrvatsku i BiH.

  • Memorandum SANU iz 1986.godine. Srbija je u Jugoslaviji „ugrožena i obespravljena“ Ovaj dokument, objavljen u rujnu 1986., izvršit će snažan utjecaj na jačanje velikosrpske ideje i provedbu krvave agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.( nap. Lintina teorija o obnovi NDH je čista povijesna laž)
  • granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i kao takve one se trebaju prekrajati, odnosno Srbija se treba širiti na štetu drugih naroda, jer prema memorandumu Ustav iz 1974. je nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog “umjetnih” administrativnih granica koje ne predstavljaju “pravu” sliku
  • ugroženost srpskog naroda od strane drugih naroda na području SFRJ: asimilacija, iskorištavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i znanstvenoj sferi
  • jačanje protusrpskih snagaunutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)
  • potreba za brzom vojnom akcijomda se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda

Velikosrpska ideja, koja jedno od uporišta ima upravo u Memorandumu SANU, živi i danas. Velikosrpski projekti očituju se u nekim radovima povijesne znanosti (pr. Istorija 20. veka 2/2005 Nikola Žutić: “Srbi svi i svuda”, “Hrvatske zemlje” bez Hrvata), a usmjereni su prema negiranju državnosti hrvatskog naroda, kao i negiranju postojanja Hrvata kroz povijest na prostorima Republike Hrvatske, kao i u susjedstvu, odnosno u starim hrvatskim iseljeničkim zajednicama.

U ratu koji je uslijedio Srbi i JNA izazvali su ogromna razaranja i velike ljudske žrtve. Naravno da su stradali i Srbi, jer „ tko se mača lača od mača i pogiba“ i sada Linta kuka nad srpskim žrtvama za koje su Hrvati krivi, a ne oni sami koji su agresiju započeli.

https://srpskainfo.com/linta-voditi-snaznu-pravnu-borbu-za-istinu-o-stradanju-srba-u-bih/

Evo Lintine „istine“ Znači svi lažu , samo Srbi govore „ istinu“ Prilično neodrživa teza, jer ga događaji demantiraju.

Ne priznaje Linta ni genocid u Srebrenici?! O čemu se s njim može suvislo razgovarati?

„Istaknuo je da međunarodna zajednica ignorira srpske žrtve jer u zapadnim centrima moći još uvijek dominira stereotip da su Srbi krivci za ratove na području bivše Jugoslavije, a da su Bošnjaci, Hrvati i Albanci nevine žrtve velikosrpske agresije.( naravno jer to je jedina istina)

– Namjera im je da pokažu da su Srbi zločinci i ljudi koji su počinili nepostojeći genocid u Srebrenici kako bi dodatno izvršili snažan pritisak na Republiku Srpsku u cilju stvaranja unitarne BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju – rekao je Linta.

„ nepostojeći genocid u Srebrenici“  a postojeći u NDH. Čudni kriteriji!? Tamo gdje su Srbi počinitelji je nepostojeći, a tamo gdje su po njima krivci drugi je postojeći, dapače neprikosnoven.

Tipično  za velikosrpsku mitologiju. „ Gdje i jedan Srbin tu je Srbija“ Pa čak je i „ Isus bio Srbin“

Što reći? Puno toga bi se imalo za reći,  ali ovakvima je uzalud govoriti, može im se samo narugati njihovoj inteligenciji, ako su i to sposobni shvatiti!

 

Lili Benčik/bloghrvatskonebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)