Faktograf točno je da je neustavna rodna ideologija ušla je u sve zakone, sve pore društvenog i državnog života i to u punom opsegu nakon usvajanja Istanbulske konvencije!

Veza tekst https://faktograf.hr/2024/07/09/clanci-o-rodnoj-neutralnosti-bili-su-u-zakonima-godinama-prije-ratifikacije-istanbulske-konvencije/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0JCKJNgNxZ92an6F95_yq_iwaWBVITKkzrfANdSjhjjOEdk3RkwdbvaJ8_aem_MFhvFZ0XLPcCaFIRLUvlNQ

To što je rodna ideologija stidljivo bila u par zakona prije izglasavanja Istanbulske konvencije, bio je samo uvod u svekoliko usvajanje. Tada u tih par zakona nije proizvelo toliko štete, koliko  nakon usvajanja. Uostalom Ivica Krištović i sam je priznao, jer je morao istine radi,  da su članci sa rodnim obilježjem uvedeni u mnoge zakone i to nakon usvajanja Istanbulske konvencije.

Stoga vaša ocjena o netočnosti teksta ne stoji i tu obavijest na mojim FB stranicama izvolite skinuti.

Odgovaram vam kao urednik portala Domoljubni.hr i Bloga hrvatskepraviceblog.com

Ivica Kristović, kada je već radio analizu onda je trebao napraviti  sveobuhvatno, a ne površno, selektivno i tendenciozno.

Točno sam napisala  da je izglasavanjem Istanbulske konvencije 13. travnja 2018. rodno značenje ušlo u sve zakone, sve djelatnosti i sve pore života,  punim zamahom.

Prije izglasavanja bilo je samo u nekim zakonima koji su se odnosili na ravnopravnost spolova: Obiteljski zakon, Zakon o radu i Zakon o odgoju i obrazovanju, a poslije izglasavanja ušlo je u sve zakone i pravilnike.

Čak je Ivica Kristović i potvrdio   da je u mnoge druge  zakone rodno obilježje uvedeno nakon usvajanje Istanbulske konvencije!

Kako je onda netočna tvrdnja da su članci o rodnom obilježju uvedeni  nakon usvajanja Istanbulske konvencije, kada jesu?

Zakon o vatrogastvu NN 125/219

Zakon o registru birača NN  98/2019

Zakon o protu minskom djelovanju NN 98/2019

Zakon o lovstvu NN 99/2018  

To je samo nekoliko primjera od mase zakona i pravilnika.

Na  osnovu čega Ivica Kristović tvrdi  kako Istanbulska konvencija nije bila razlog uvođenja članka rodnog značenja?

Kako to da nisu  bili uvedeni  prije njenog usvajanja u sve zakone, nego tek nakon usvajanja? Znači da je usvajanje IK, direktan povod i razlog!

Zaključci koje na osnovu polovičnih informacija donosi Ivica Kristović su netočni i zlonamjerni, citiram;

„   argumentaciju utemeljenu na denunciranju tzv. rodne ideologije u javni diskurs uveli su pripadnici katoličkog klera i aktivisti neokonzervativnih udruga, da bi je zatim, ne samo u Hrvatskoj, već diljem svijeta, prihvatili i neki konzervativni političari. Međutim, kako objašnjavaju znanstvenici, “rodna ideologija” je prazni označitelj, taj termin ne znači ništa, već je riječ o terminu u kojeg konzervativci koji ga koriste po potrebi upisuju značenja koja im odgovaraju“

Ivica Kristović   u svom tekstu spominje katolički kler i aktiviste neokonzervativnih udruga u negativnom kontekstu! Sa kojim pravom u jednoj  demokratskoj državi?

Faktograf  i konzervativci imaju pravo na svoj stav i svoj svjetonazor, a ne da ih  zbog toga proganjate, prijavljujete  objave i prezirno pišete o njima, kao što je Ivica Kristović napisao. Kako ste vi ovlašteni za provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru, držite se demokratskih načela i objektivnosti,  kao što piše o vama na portalu, stranačka neutralnost i nepristranost.

Nažalost uvjerila sam se da niste ni nepristrani, ni  neutralni, jer iz svakog vašeg teksta naprosto vrišti vaš svjetonazor.

Nekorektno ste sa pozicija moći skinuli moje objave o portalu Crofacta i to javnost treba znati. CroFacta je  novi portal  koji je Leksikografski zavod osmislio u suradnji s Hrvatskim institutom za povijest i Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata i uz potporu Agencije za elektroničke medije!

Temeljna svrha projekta uspostava je digitalne, javno vidljive platforme za provjeru činjenica (informacija) vezanih osobito uz prijeporne povijesne, kulturne i društvene teme 19. i 20. stoljeća, ali i prijašnjih razdoblja.

I što se dogodilo, vi ste FB prijavili objavu da vam skine konkurenciju. Nekorektno i zlonamjerno. I ta objava je bila točna. Točno sam napisala da vam je ridikul od povjesničara Stefan Gužvica  bio mjerilo istine. Na što ste me blokirali na Twitteru, jer na FB vam baš i ne bi bilo uputno!

https://hrvatskepraviceblog.com/2020/06/11/faktograf-se-sramoti-sa-stefanom-guzvica-kao-jedinim-mjerilom-istine-moze-li-novinarstvo-nize-pasti/

Molim lijepo Faktografu, to su fakta o vama.

Denunciranje tzv. rodne ideologije po Kristovićevoj terminologiji

Naravno da je  potrebno denuncirati Istanbulsku Konvenciju, koja je pod sasvim opravdanom i razumljivom zaštitom žena, djece i obitelji stvorila uvjete za razaranje obitelji  i nametnuta je kao Međunarodni dokument iznad Ustava RH.

Cijeli tekst Istanbulske konvencije može se pročitati na ovoj poveznici;

https://forum.tm/vijesti/za-one-koji-se-prave-blesavi-forumtm-donosi-tekst-istanbulske-konvencije-6493

Najnoviji napad na osnovi Istanbulske konvencije na malu djecu od 0-4 godine izvodi  Agencija za odgoj i obrazovanje  Vlade RH. Agencija je objavila  šokantne smjernice u dokumentu “Standardi spolnog odgoja u Europi – Okvir za kreatore političkih odluka, obrazovne i zdravstvene institucije i stručnjake”. Dokument koji su sastavili Njemački savezni centar za zdravstveno obrazovanje i lokalni ured Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), je blago rečeno alarmantan. Promiče skandalozne sadržaje namijenjene našoj djeci, ciljajući pri tom na najmlađe, čak i dojenčad!

Je li to  je „zaštita“ žena, djece i obitelji?

Te je podatke  objavila agencija CitizenGO  i u tijeku je potpisivanje peticije u kojoj se traži odgovornost i kazneni progon odgovornih i onemogućavanje daljnjeg rada u državnim, javnim ali i privatnim institucijama koji bi uključivao rad s maloljetnicima.

Agencija je već maknula taj program sa svojih stranica, što ne znači da su odustali! Samo malo primirili dok se javnost na stiša. To su provjerene metode kod nametanja štetnih programa.

https://www.citizengo.org/hr/ed/13489-tra%C5%BEimo-hitno-uklanjanje-skandaloznih–seksualnih-standarda–za-djecu-

Istanbulska konvencija je  velika prevara, laž i obmana

Na javnoj raspravi o Prijedlogu zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije (provedenoj na Vladinoj stranici e-Savjetovanja u srpnju 2017.) od ukupno 300-njak sudionika javne rasprave njih 4/5 (80%) je izrazilo protivljenje prihvaćanju Konvencije.

Ni jedna primjedba sa e-savjetovanja se nije uvažila.

Da bi se u Hrvatskom Saboru izglasala Istanbulska konvencija Premijer Plenković vršio je svojim izjavama veliki pritisak na medije, na Biskupsku konferenciju , na saborske zastupnike, da reći ćete da nije, ali vas demantiraju dva najveća prosvjeda od kada postoji samostalna RH, u Zagrebu sa oko 70 tisuća prosvjednika i u  Splitu sa  oko 30 tisuća ljudi.

“Bit konvencije je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji, dakle, nema nikakvog učinka te konvencije,  da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, da se priznaju istospolni brakovi, da naš obrazovni sustav morate primjerice u programima nastavnim imati homoseksualni sadržaj i slično. To su sve netočnosti. Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala” govorio  je Premijer Plenković u vrijeme kampanje za usvajanje Istanbulske konvencije.

Rod je već uveden , Zakon o istospolnim zajednicama  izglasan, a vidimo što planiraju  sa djecom, dok naš  premijer Plenković kaže da su sve to netočnosti???

Zakon o istospolnim zajednicama izglasan je još 2003.godine što je i mene iznenadilo! NN 116/2003

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_07_116_1584.html

Angažman države oko istospolnih zajednica je protivan Ustavu, koruptivan i diskriminatoran. Zakon o istospolnim zajednicama  rezultat je zlouporabe državne moći i javnog novca u svrhu zadovoljavanja ideoloških ciljeva pojedinaca u izvršnoj, zakonodavnoj i sudskoj vlasti. Ti pojedinci su time počinili koruptivna kaznena djela, omogućili diskriminaciju građana i kršenje Ustava.

Usvajanjem Istanbulske konvencije premijer Andrej Plenković pokrenuo je proces rastakanja  tradicionalnog  identiteta hrvatskog naroda.

Predsjednik HDZ-a i Premijer Plenković direktno se suprostavio hrvatskom narodu kojemu je ideološki neprihvatljiva, protivna njegovom katoličkom identitetu!

I ne samo katoličkom , nego i znanstvenom preko genetike.

Kratko pojašnjenje u svezi rodne ideologije i zbog čega je IK  sporna..

Razaranje tradicionalne obitelji je jedan od kamena temeljca novog svjetskog poretka. Iz Istanbulske konvencije jasno je vidljivo na koji se način to čini. Obitelj se više ne sastoji od muškarca i žene i njihovih potomaka. Istambulska konvencija traži suzbijanje “kulture, običaja ,vjere i tradicije”(čl.12 st.5 IK)  ,jer po njima tu je osnova za nasilje i stoga konvencija zahtjeva iskorjenjivanje “predrasuda, običaja i tradicija “koje se temelje na “stereotipnim ulogama žena i muškaraca” (čl.12 st.1 IK) Time se direktno na udaru našla obitelj temeljena na braku muškarca i žene i sve obiteljske vrijednosti vezane uz takav brak. Prilično prozirno, jer nasilje nastaje svugdje, a ne samo u obitelji. Ruši se postupno obitelj, kao osnovna društvena zajednica i noseći stup društva!

Pod krinkom zaštite žena od nasilja u obitelji uvodi se rodna ideologija .Prema rodnoj ideologiji čovjek se rađa kao neutralno biće ,koje kasnije može odabrati spol ili neki od izmišljenih ” rodova”. Rod se uvodi kao novi društveni konstrukt odvojen od spola. Rod označava uloge ponašanja u društvu, aktivnosti i osobine  koje određeno društvo smatra prikladnim za žene i muškarce (čl.3 IK ) Spol i rod se navode kao mogući temelj diskriminacije u društvu ,pa se na pr. u Njemačkoj upravo uvodi “treći spol “u osobne dokumente.

A što je sa nasiljem prema muškarcima? Svi govore o nasilju nad ženama, a nitko o ženama zlostavljačicama!

U 2022. zabilježeno je 4808 razvoda u Hrvatskoj, pokazuju podaci DZS-a. procjena je da je 30% razvoda konfliktno onda je to oko 2 000 djece godišnje za koje sustav nema mehanizme niti rješenje za pomoći toj djeci i roditelju žrtvi. Kako u Hrvatskoj uglavnom djeca pripadnu majci nakon rastave, iako roditelji imaju podijeljeno skrbništvo, onda su žene, majke te koje ne dopuštaju djeci kontakte sa ocem i njegovom obitelji. Jedino rješenje je sudskim putem tražiti pravo na viđanje djece, no sudski su postupci dugotrajni, a djeca se u međuvremenu otuđuju od oca i njegove obitelji.

Djeca moraju imati ljubav oba roditelja, i kada im se majka predstavi da ih jedino ona voli, a otac ne, onda su  naravno rastrzana između majke, i oca za kojega znaju da ih voli, a i oni njega vole. Takva djeca nisu koncentrirana u školi, popuste u učenju, i u osnovi su nesretna. Ne mogu razumjeti takve majke, koje svoje osjećaje i interese stave ispred interesa vlastite djece, te svoju djecu pretvore u oružje vlastite osvete bivšem partneru.

Očeve  još i institucije diskriminiraju, jer eto samohrane majke, koja teško sama odgaja svoju djecu, a ona u osnovi njemu ne dopušta kontakte sa djecom. Sustav u takvim slučajevima, a to su Centri za socijalnu skrb, ni uz najbolju volju djelatnika, nema nikakve mehanizme da prisili majku da djeca viđaju oca i njegove roditelje.

Definicija roda ne postoji u Ustavu RH. Ustav RH poznaje samo spol kao ustavnu kategoriju i stoga je  prihvaćanjem istambulske konvencije nastao “pravni kaos” ,široki prostor za različita tumačenja i manipulaciju. Jer treba naglasiti da je Istanbulska konvencija “kao međunarodni pravni dokument iznad Ustava RH” Za nadgledanje provedbe Istanbulske konvencije formirano je posebno tijelo GREVIO izvan Vlade  svake zemlje, sastavljeno od udruga za ljudska i ina prava, pa su  time državne institucije potpuno izgubile nadzor nad radom tih udruga ,a one  slobodno služe pojedincima ( Soroš) i skupinama u službi novog svjetskog poretka i izvan svake državne kontrole. Država u državi!

„Postavlja se pitanje zbog čega jedna suverena država time prepušta dio svog državnog suvereniteta jednoj međunarodnoj organizaciji kada može tu materiju slobodno ugraditi u svoje zakonodavstvo?“

Očito zbog partikularnih interesa skupina i pojedinaca Novog svjetskog poretka!

Nametanje rodne ideologije djeci i mladima u vrtićima, školama i medijima

Konvencija (u čl.14 st.1) zahtijeva od stranaka potpisnica da uključe pitanja „roda“ i „nestereotipnih rodnih uloga“ u redovni nastavni plan i program, i to na svim razinama obrazovanja. Djecu bi se kroz TV programe, dječje vrtiće i škole podučavalo da dječaci mogu po „rodu“ biti djevojčice, a djevojčice po „rodu“ dječaci i sl. To bi bilo iznimno zbunjujuće i pogubno za njihov psihološki razvoj.

Nametanjem ideologije djeci, Konvencija ugrožava i pravo roditelja da budu primarni odgojitelji svoje djece jer,  dogma o odvojenosti spola i roda postaje obvezujuća.

Time se suzuje prostor pluralizma, i to ne samo u školstvu. Konvencija, naime, (u čl.14 st.2) predviđa širenje rodne ideologije i u „neformalnim obrazovnim okruženjima, sportskim i kulturnim okruženjima, okruženjima za slobodno vrijeme te u medijima“

„Tata, zašto su barbi odsjekli pimpek?“ Gledatelji zgroženi crtićem na HRT-u.

https://hrvatska-danas.com/2023/03/20/tata-zasto-su-barbi-odsjekli-pa-gledatelji-zgrozeni-crticem-na-hrt-u-evo-sto-o-svemu-kazu-na-prisavlju/

„Imam djecu od 4 i 7 godina koja su to gledala i doživjeli šok. Nedopustivo je i sramotno da ovako nešto emitirate i to bez upozorenja na dobnu granicu. Tata, zašto su barbi odsjekli pimpeka, upitao me sin, totalno istraumatiziran viđenim. Tko je ovo dozvolio i zašto – piše jedan čitatelj na društvenim mrežama, dok se drugi čitatelji također slažu da ovo nije bio primjeren potez HRT-a jer djeci šalje krivu poruku i može im izazvati traume.

Istanbulska konvencija Vijeća Europe

 1. Istanbulska konvencija je skraćeni naziv za Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Vijeće Europe prihvatilo ju je 11. svibnja 2011. u Istanbulu.
 2. Ona ima status međunarodnog ugovora i time je pravno jača odnosno iznad nacionalnih zakona. Države koje ju ratificiraju trebaju svoje ostale zakone podrediti i prilagoditi zahtjevima Konvencije.
 3. Države koje ratificiraju Konvenciju podložne su kontroli međunarodne skupine pod nazivom GREVIO koja nadzire provedbu Konvencije, osobito na području državnih javnih politika (školstvo, mediji, anti-diskriminacijska politika…).
 4. Do kraja 2017. godine, Konvenciju su ratificirale svega 24 zemlje od ukupno 47 zemalja članica Vijeća Europe, odnosno 14 od ukupno 28 članica Europske unije.
 5. U Hrvatskoj ju je siječnja 2013. godine potpisala SDP-ova vlada Zorana Milanovića
 6. Stupila je na snagu 1. kolovoza 2014., a EU ju je potpisala 13. lipnja 2017.
 7. Gotovo šest godina nakon potpisivanja Konvencije, EU je još uvijek nije ratificirala jer šest članica – Bugarska, Češka, Mađarska, Latvija, Litva i Slovačka – odbijaju to učiniti u Vijeću EU-a.
 8. Poljska, koja je ratificirala Konvenciju 2015., sada je pokušava opozvati i smatra je “štetnom” jer zahtijeva da škole uče djecu o rodu.
 9. Turska se povukla iz Konvencije 2021.
 10. Istanbulsku konvenciju nisu ratificirale šest članica EU; Bugarska, Češka, Mađarska, Latvija, Litva i Slovačka i odbijaju to učiniti u Vijeću EU-a.
 11. No Europski sud pravde (ECJ) presudio je 2021. da Unija može nastaviti s ratifikacijom i bez jednoglasnosti.

Istanbulska konvencija dakle nije  donijela  ništa novo što Hrvatska nije već imala u svojim aktima o zaštiti žena i obitelji. I nemoguće je da Vladi i Premijeru Plenkoviću to nije bilo poznato! Pa koja je onda svrha donošenja i ratifikacije te Istanbulske konvencije?

Interpretativna izjava- nevažeća

Tako Premijer govori o Interpretativnoj izjavi, pa sam se potrudila pročitati Istanbusku konvenciju u kojoj se po članku  78  IK ratificira u cijelosti, bez rezervi!

Citiram članak 78.-Rezerve.

Članak 78. – Rezerve

 1. Nikakve rezerve ne mogu se staviti u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka predviđenih u stavcima 2. i 3.
 2. Svaka država ili Europska unija može, u vrijeme potpisivanja ili prilikom polaganja svoje isprave o ratifikaciji, prihvatu, odobrenju ili pristupu, izjavom upućenom glavnom tajniku Vijeća Europe, izjaviti da zadržava pravo ne primjenjivati ili primjenjivati samo u posebnim slučajevima ili pod posebnim uvjetima.
 3. Svaka država ili Europska unija može, u vrijeme potpisivanja ili prilikom polaganja svoje isprave o ratifikaciji, prihvatu, odobrenju ili pristupu, izjavom upućenom glavnom tajniku Vijeća Europe, izjaviti da zadržava pravo osigurati ne kaznene sankcije umjesto kaznenih sankcija, za ponašanja iz članaka 33. i 34.
 4. Svaka stranka može u cijelosti ili djelomično povući svoju rezervu izjavom upućenom glavnom tajniku Vijeća Europe. Ova izjava ima učinak od datuma kad ju primi glavni tajnik.

https://forum.tm/vijesti/za-one-koji-se-prave-blesavi-forumtm-donosi-tekst-istanbulske-konvencije-6493

Istanbulska konvencija je neustavna, bez obzira što je dvotrećinskom većinom usvojena.

Nigdje nema spomena roda u Ustavu RH.

Prema članku 5 Ustava RH, svi zakoni moraju biti u suglasnosti sa Ustavom .

Kako roda u  Ustavu RH nema, svi su ti članci u zakonima neustavni.

Međutim uzalud nam Ustav, hrvatske državljane ne štiti Ustav, kada Hrvatski Sabor dvotrećinskom većinom potvrdi Međunarodnu ugovore.

Hrvatski Sabor je stoljećima održavao hrvatski identitet! I konačno u državi Hrvatskoj  u čije stvaranje je  ugrađeno stotine  tisuća ubijenih  kroz povijest, izgubio je svoj dignitet, svoju svrhu i namjenu. U 32 godine samostalnosti Hrvatski sabor kao predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj izglasao je bezbroj zakona štetnih po opstojnost hrvatskog naroda .

Zastupnike u Sabor biraju građani i zastupnici bi trebali biti  odgovorni svojim  biračima koji su im dali glas  da ih zastupaju u Saboru! Međutim izostala je bilo kakva odgovornost prema građanima- biračima koji su ih izabrali!

Otuđili su se od biračkog tijela i umjesto za njih,  rade za stranačku oligarhiju.

Izostala je osobna savjest koja bira između dobra i zla.

Glasovanjem po stranačkoj stezi ili podobnosti uveli su PARTITOKRACIJU

Partitokracija je partikulami interes novih gospodara situacije, POLITIČKIH ELITA koje su se iznenađujućom brzinom preobrazili u ortačke družine za bezobzirno bogaćenje, a u Saboru  im svojim glasovima sve ozakonili.

Partitokracija je iskrivljeni oblik demokracije koja proizlazi iz bivših komunističkih totalitarnih režima. Dok različite forme diktatura i totalitarnih režima izravno i očigledno negiraju demokraciju,  partitokracija predstavlja sofisticirani oblik izopačene ili lažne demokracije, jer se formalno odvija u demokratskim procedurama i djeluje u demokratskim institucijama.

Tako je Sabor kao demokratska institucija kroz 77 ruku postao izvanredno pokriće za  zatiranje pravnog sustava,  jer političke elite grade svoju „državu u državi“, zakulisnu strukturu, koju nazivamo paradržavnom strukturom, odnosno „dubokom državom“ na koju prenosi ne samo državne ovlasti nego i nacionalna bogatstva. Javno se  državu svodi na administrativnu ljušturu i puki državni aparat, koji postaje infrastrukturno sredstvo u službi paradržavne moći.

Sabor je  tako umjesto vrhovnog zakonodavnog tijela, postao servis Vlade i sudionik u formiranju paradržave!

U što se to pretvorila časna institucija Hrvatskog Sabora koja je više od tisuću godina bila na braniku hrvatske državotvornosti, opstojnosti i samobitnosti?

 

Lili Benčik/bloghrvatskonebo

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)